Geef sfeer aan je balkon met deze planten

  • Geplaatst op
  • 0
Geef sfeer aan je balkon met deze planten

Niet iedereen heeft een grote tuin, dus dan dien je wat creatiever te moeten zijn als je toch wil genieten van mooie planten. Op je balkon is er genoeg mogelijk om een prachtige omgeving te creëren en in dit artikel vertellen wij je hier graag meer over.

Niet iedereen heeft een grote tuin, dus dan dien je wat creatiever te moeten zijn als je toch wil genieten van mooie planten. Op je balkon is er genoeg mogelijk om een prachtige omgeving te creëren en in dit artikel vertellen wij je hier graag meer over.

Planten op je balkon?

 

Op je balkon zet je potten en bakken neer om je planten te laten zien. Je hebt natuurlijk geen grond waar je de planten in kan zetten. Door het gebruik van potten en bakken kun je die grond wel creëren en de planten op je balkon stallen. Op de meeste balkons heb je veel schaduw en staat de zon er maar weinig op. Staat je balkon volledig op het noorden, dan heb je helemaal geen zon. Je hebt dan schaduwplanten nodig die gezond en mooi blijven, ook als er helemaal geen zon op staat. Mooie voorbeelden voor op je balkon zijn Begonia’s, Springzaad, Bergenia’s, Hosta’s, Camelia’s, en Fuchsia’s. Het plaatsen van een klimop is op een balkon in het noorden ook gewoon een goede en mooie keuze.

Is je balkon op het zuiden gericht? Dan dien je je planten veel meer water te geven, liefst 2x per dag. Er zijn vele planten die de zon nodig hebben om op te bloeien, denk aan de lavendels, geraniums, vrouwenmantels, viooltjes en afrikaantjes. Prachtig!

Als je balkon op het westen of oosten gericht is heeft het delen van de dag zon, maar ook delen schaduw. Op deze plekken kun je dezelfde planten plaatsen als op het zuiden. Het enige grote voordeel van je planten in poten plaatsen op het westen of oosten is dat je hier niet 2x per dag water hoeft te geven, wat op het zuiden wel het geval is.

De mooiste planten op je balkon?

 

Wij zouden je natuurlijk niet achter willen laten met een grote behoefte maar zonder specifieke planten die op jouw balkon prachtig zouden staan. Om die reden stellen wij twee van onze favoriete balkonplanten graag aan je voor.

  1. Geranium’s
 

Wie heeft jou gezegd dat geranium’s oubollig zijn? Geranium’s zijn hip en zijn een fantastische balkonplant! De frisse kleuren van de geranium’s zorgen voor een hippe en vrolijke bedoeling en de planten zijn ook nog eens goed te onderhouden. Zo kun jij extra lang plezier hebben van jouw favoriete balkonplant. Plant Te Koop heeft de Geranium’s in 4 verschillende kleuren. Zo kun je blijven combineren!


  1. Campanula’s
 

De campanula, ofwel de ‘Campanula poscharskyana’ is een prachtige klokjesbloem die in de periode juni en juli volop in bloei staan. De sneeuwwitte bloemen kleuren je balkon dan prachtig. Gelukkig houdt de campanula-plant enorm van de zon, waardoor je hem het hele jaar kunt laten genieten. Dan moet je hem natuurlijk wel regelmatig water geven. De campanula is bij Planttekoop.nl is de hagelwitte ‘uitvoering' beschikbaar.

Prachtige planten op jouw balkon?

 

Planttekoop.nl is de specialist op het gebied van planten en bloemen. Bij Planttekoop.nl kun je online terecht voor al jouw planten. Wij hebben ze vrijwel allemaal direct op voorraad en komen ze bij je thuisbezorgen. Ziet jouw balkon er binnenkort prachtig uit? 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »