Zomerbloeiers; de top 10

  • Geplaatst op
  • Door Plant Te Koop
  • 0
Zomerbloeiers; de top 10

Het is weer heerlijk weer en de officiële zomer is bijna in aantocht. Daarom is het tijd om jouw tuin een upgrade te geven en de meest populaire zomerbloeiers een mooi plekje te geven. Wij hebben voor jullie de meest populaire planten die bloeien in de zomer voor jullie op een rijtje gezet, waar jullie veelal in de winter ook nog plezier van kunnen hebben. Kan niet missen dus!

Het is weer heerlijk weer en de officiële zomer is bijna in aantocht. Daarom is het tijd om jouw tuin een upgrade te geven en de meest populaire zomerbloeiers een mooi plekje te geven. Wij hebben voor jullie de meest populaire planten die bloeien in de zomer voor jullie op een rijtje gezet, waar jullie veelal in de winter ook nog plezier van kunnen hebben. Kan niet missen dus!

 

1. Geraniums

Nee hij staat niet meer alleen bij opa en oma in de bloembakken, de geranium is terug van weggeweest en weer helemaal hip. Hij mag dus absoluut niet ontbreken in jouw kleurrijke tuin. Het fijne van de geranium is dat het een vaste plant is en in de zomermaanden volop bloeit in verschillende vrolijke, zachte en felle kleurtjes. Het zijn ware eyecatchers en staan graag half in de zon en half in de schaduw. Gegarandeerd een hele zomer plezier!

 

2. Salvia

Salvia hebben we in twee verschillende soorten. Allereerst de ‘Caradonna’, dit is een populaire vaste plant die tot 70 cm hoog kan worden, waarvan 50 cm bloemen. Ze komen in het begin van de zomer uit en hebben een mooie diepe paarse kleur. Als je de uitgebloeide bloemen verwijderd begin van de zomer, bloeit de plant aan het einde van de zomer nog een keer. Daarnaast hebben we ook de ‘Ostfriesland’ in de collectie, dit is een iets kleinere plant en de kleur van de bloem is violetblauw. Ze worden ongeveer 50 cm hoog en bloeien van juni t/m augustus.

 

3. Verbena

Verbena’s zijn verkrijgbaar in vele kleuren, de meest populaire kleur is paars. De bloemen groeien in mooie ‘groepjes’ en zijn daardoor echt een aanvulling in je bloembak. De bloemen verschijnen vaak al in juli en blijven tot eind van de herfst bloeien. De planten kunnen tot wel 140 cm hoog worden, waardoor ze vaak achterin de border geplaatst worden. Ze hebben vaak iets meer zonlicht en water nodig dan de andere planten, dus houd hier goed rekening mee.

 

4. Persicaria

De Persicaria wordt ook wel ‘Darjeeling Red’ genoemd en is een prachtige plant die tegelijkertijd ook nog eens de bodem bedekt. Een voordeel van deze zomerbloeier is, is dat die in de winter ook volledig groen blijft. Vanaf juli t/m oktober komen er prachtige rechtopstaande steeltjes op de plant met rozerode bloemen. De totale hoogte van de plant kan tot 25 cm oplopen. De duizendknoop houdt van veel zonlicht in drogere grond.

 

5. Vinca Minor

Het kleine ‘zusje’ van de Vinca Major bloeit de hele zomer door met romantische witte bloemetjes en kan tot wel 20 cm hoog worden. Naast de prachtige bloeiperiode in de zomer, wordt deze plant ook gebruikt als bodembedekker. Net als de Persicaria is de plant winterhard en bladhoudend. Kan perfect in de schaduw, dus een ideale aanvulling op jouw border.

 

6. Lithodora Diffusa

Deze vaste plant krijgt in de zomerperiode tot eind september prachtige unieke blauwe bloemetjes in de kleur ‘Heavenly Blue’. De plant wordt niet hoger dan 15 cm en is dus perfect om voorin je border te plaatsen. Let wel op, deze planten hebben voldoende zonlicht nodig en de bodem moet niet te vochtig zijn. Ook deze plant blijft prachtig in de winter en kan dus zeker meerdere seizoenen mee.

 

7. Hortensia

Bij Plant Te Koop hebben we de meest stevige Hortensia die er bestaat in de collectie. Ook wel de ‘Strong Anabelle’ genoemd. Het voordeel van deze soort is dat de Hortensia bij weer en wind rechtop blijft staan en stevigere stengels heeft dan andere soorten. Daarnaast heeft de heester een lange bloeiperiode, waardoor je extra lang van de prachtige bloemen kan genieten.

 

8. Molinia Caerulea

Ook verschillende siergrassen krijgen prachtige bloemen in de zomerperiode. Deze plant wordt ook wel de ‘Heidebraut’ genoemd en wordt tot wel 125 cm hoog. De planten hebben als ze jong zijn een frisgroen blad, hoe ouder ze worden hoe lichtbruiner het blad wordt. Van mei t/m september krijgt de plant mooie lichtbruine luchtige bloemen op stevige stengels. Dit siergrassoort verliest zijn blad in de winter, maar zodra het zonnetje weer uit komt in de lente, komt de plant weer terug tot leven.

 

9. Trommelstokjes

Trommelstokje, kogelloog of kalklook zijn de Nederlandse benamingen voor de Allium Sphaerocephalon en krijgen in de zomerperiode ovaalvormige bloeibollen die een diameter kunnen krijgen van wel 5 cm. De Trommelstokjes houden van zonlicht en zijn het beste te planten in de border tussen de vaste planten.

 

10. Aceana Microphylla

Deze unieke plantensoort begint in juni/juli te bloeien met kleine witte bloemetjes. In de maanden daaropvolgend ontwikkelt de plant verschillende oranje-rode vruchtjes, ook wel stekelnootjes genoemd. De plant is erg laag (3 cm) en is dus perfect vooraan de plantenborder te plaatsen. Ze hebben een donker blad en groeit laag bij de grond breed uit.

 

Heb jij al zin gekregen om aan de slag te gaan in de tuin? Handen uit de mouwen, want met deze top 10 zomerbloeiers kan jij ook aan de slag met iets minder groene vingers. Bekijk snel het gehele aanbod van Plant Te Koop online. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »