Tuintips voor de zomer

  • Geplaatst op
  • Door Plant Te Koop
  • 0
Tuintips voor de zomer

De zomerperiode komt er snel weer aan. Inmiddels zitten we alweer op de helft van mei, de periode waarin alles tot leven komt en zich ontwikkeld tot een prachtige schoonheid. De planten groeien snel en alles wil zo snel mogelijk naar buiten. Jij ook, toch? In dit artikel geven wij je zomertips om jouw tuin zomerklaar te maken.

Rond deze periode ontwaakt alles en iedereen. Niemand is een binnenmens, maar in de kou je tuin uitgebreid bijhouden is er voor velen toch niet bij. De zon in de meiperiode zorgt ervoor dat jij sneller naar buiten gaat. Veel vogels vliegen af en aan om de vogels te voeden, er zit leven in de brouwerij, genieten! In de tuin kun je nu genieten van alle rust en van de lentezon, maar jouw tuin moet natuurlijk wel klaar zijn voor de zomerperiode!
 

1.    Maai je gazon regelmatig

 

In de zomer is het belangrijk om je gazon regelmatig te maaien. In droge periodes adviseren wij overigens om dit niet te vaak en niet te kort te doen, in verband met eventuele uitdroging. Wij adviseren om je gazon gemiddeld zo'n 1 tot 2x per week te maaien..
 

Besproeiing van je gazon is hierbij ook essentieel. Als het gazon te droog wordt kan het uidrogen. Het besproeien van je gazon moet ten alle tijden plaatsvinden in de avonduren. Zo voorkom je dat je gazon verbrandt en/of uitdroogt. Je gazon mag overigens ook niet té nat worden, vaak is een goed laagje water al voldoende. Zoals je kunt lezen is het een kunst om je gazon goed nat te houden, maar ook weer niet te veel water op het gazon te sproeien. Oefening baart kunst, ga ook op je gevoel af en vertrouw erop.

 

2.    Uitgebloeide bloemen knip je afEen uitgebloeide bloem kan er voor zorgen dat je planten minder lang doorgroeien. Dit komt doordat ze geen energie in de zaadvorming steken, maar ondertussen wel proberen om tot de zaadvorming te komen. Door het afknippen van uitgebloeide bloemen geef je de levende bloemen de kans om door te groeien en geef je de plant de kracht om langer te stralen. Prima, toch?
 

3.    Een bosje rozen voor de kleur

 

Rozen in je tuin, wie wil dat nou niet? De mooiste rozen kies je natuurlijk als ze bloeien en dat is nu! Je kunt ze bloeiend en al, in pot gekweekt kopen en meteen planten. Heel veel rozen bloeien door tot de vorst om de deur komt kijken. Prachtig, rozen in de zomer. Een heerlijke geur, gecombineerd met een prachtig beeld. Wauw!

 

4.    Plantenborders moeten mooi blijven

 

Plantenborders groeien in deze periode steeds voller. Planten die hierbij overheersen kun je natuurlijk een stuk terugknippen, zodat ze niet meer zo overheersen. Het is hierbij ook erg belangrijk om plantenborders, alsmede de rozen, de hele zomer door goed te bemesten. Zo houd je je tuin in een prachtige bloem, de hele zomer lang. In deze periodes kunnen je planten en bloemen immers wel wat extra voeding gebruiken.
 

Een prachtige tuin in de zomer

 

Bovenstaande tips geven je een goede leidraad om jouw tuin deze zomer fantastisch mooi te houden. Zorg er in deze warme, en soms droge, periodes voor dat je tuin goed bemest wordt en onderhoud je tuin goed. Nemen sommige planten of bloemen de overhand, haal een stuk weg zodat dit wordt getemperd. Je tuin is in de zomer je beste vriend en (vaak) mooiste plek om heerlijk te vertoeven. Geef je tuin daarom ook de aandacht die ze nodig heeft!

Zoek jij nog prachtige bloemen en planten voor jouw tuin? Bestel ze nu op Planttekoop.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »