Lentetips voor de tuin. Zo is jouw tuin lente klaar

  • Geplaatst op
  • Door Plant Te Koop
  • 0


 De lente staat weer voor de deur. Bloemen die in bloei staan, de tuin die er weer prachtig uit komt te zien. Hét moment om jouw tuin klaar te maken voor de lente, en voor de zomer, staat dus voor de deur. Inmiddels schijnt de zon al zeer regelmatig en is het op sommige momenten zelfs al lekker weer. In dit artikel krijg je 5 tips van Plant Te Koop, waarmee jij jouw tuin lente klaar kunt maken.

  

  1. 1.      Verwijder alles wat dood is
     

Het begint natuurlijk allemaal met opruimen. Voordat je begint met andere werkzaamheden zul je dus moeten beginnen met het verwijderen van dode bloemen en planten en het verwijderen van takken bij bomen en struiken. Zo zorg je ervoor dat er geen rommel ligt en het lekker overzichtelijk is. Dit geeft al een totaal andere look en feel dan voorheen. Schoon en opgeruimd.
 
2.      Snoei de struiken
 

Het begin van de lente is de ideale tijd om hortsensia’s en rozen te snoeien. Hiermee geef je de bloemen de kans op verder te groeien, dit bevordert het zelfs. Snoei overigens niet alle takken weg, anders is er geen groei meer mogelijk. Het is van groot belang dat je de struiken snoeit. In de basis zorgt het snoeien van de struiken en andere planten voor een grotere en vollere bloei.

 3.      Wieden van onkruid
 

De zon in de lente zorgt ervoor dat alle onkruidsoorten lekker door en hierdoor zullen deze bloemen en zaden gaan vormen. Het is daarom erg belangrijk om het onkruid nu in deze tijd al te wieden zodat ze tijdig zijn verwijderd. Overigens is het ten alle tijden belangrijk om onkruid tijdig te verwijderen. Het geeft je tuin immers een onverzorgd uiterlijk, iets wat niemand wilt.

 4.      Bewater de grond en planten

Het bewateren van de grond en planten is in deze tijd van het jaar erg belangrijk. Geef de grond en planten de voeding die ze nodig hebben om door te groeien. Laat de tuin ademen. Net als in de zomerperiode is het overigens van groot belang om de bewatering in de avonduren te doen, zodat de planten niet verbranden.


5.     Plaats nieuwe planten

Het is van belang om regelmatig nieuwe planten te plaatsen. Zodra je de oude dode planten hebt kunnen verwijderen, is het tijd om nieuwe platen in bakken en potten te plaatsen. Zo krijg je elk jaar eventueel zelfs een nieuwe uitstraling, daar wordt je blij van. Bekijk ons aanbod om jouw tuin te vernieuwen. 
 

Ben jij klaar voor de lente?
 

 

Een heerlijke periode, die bij velen door de zon ook de lach op het gezicht brengt. De tuin zal je ook een glimlach bezorgen, mits je er goed voor zorgt. De bovenstaande tips helpen je hier in ieder geval mee. Kleed overigens je tuin mooi aan, zet er een lekkere lounge set neer en nodig je vrienden, familie en/of kennissen uit. Zo zal je pas écht profijt hebben van je prachtige tuin deze lente. 


Bekijk onze collectie en wie weet is jouw tuin al deze lente helemaal in orde.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »