Planttekoop.nl Tuininrichting; waar te beginnen?

  • Geplaatst op
  • Door Planttekoop.nl
  • 0
Planttekoop.nl Tuininrichting; waar te beginnen?

Elke tuin begint eigenlijk met een goed ontwerp, het is dus belangrijk dat je van te voren al in je hoofd hebt hoe het eruit moet komen te zien. Maar hoe ver ga je en waar moet je eigenlijk allemaal aan denken? Wil je een moderne of juist klassieke tuin? Wil je alles uitgebreid uitgetekend of gewoon uit de losse pols een makkelijke schets? Dit zijn al een hoop vragen die je aan het denken kunnen zetten. Daarom hebben wij alles wat er bij een tuinontwerp en de –inrichting komt kijken op een rijtje gezet voor jullie.

1. Begin na te denken wie jouw tuin moet ontwerpen

Een ontwerp hoeft natuurlijk niet perse door een tuinarchitect gemaakt te worden, als je een beetje op je budget moet letten kun je het ook heel makkelijk zelf doen. Pinterest is een fijne website waar je veel inspiratie op kan doen op basis van beeld, daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon alle afleveringen van Rob’s Tuinverbouwing terugkijken. Als je daar natuurlijk de tijd voor hebt;). Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg ontwerpers die zich aanbieden. Kijk altijd goed naar hun stijl, vraag of ze een portfolio hebben en beslis aan de hand van het kennismakingsgesprek of hij/zij jullie wensen kan waarmaken.


2. Ontwerp zelf

Begin met een goede tekening waar alle afmetingen van je tuin op staan. Dit voorkomt dat je aan de slag gaat, een hoop dingen koopt en het vervolgens gewoon veel te vol komt te staan of nog erger; het gewoon niet past. Het beste is natuurlijk om alles op schaal uit te tekenen, het simpelste is om dan de schaal 1:100 te gebruiken. Elke meter van jouw tuin is 1 cm op papier, heb jij maar een klein tuintje? Pak dan een groot vel papier en ga voor 1:10. Bekijk waar alle deuren zitten, ramen en eventuele afschermingen van de buren. Deze verwerk je allemaal in je tekening en zo heb je al een goede basis om te vertrekken.

 


3. Maak een moodboard

Eerder hadden we het al over Pinterest, een grote inspiratie beeldbank met gave tuinen en exclusieve ontwerpen. Sla alle afbeeldingen en items die jou aanspreken op en plaats ze online in een van je ‘pin-borden’. Wil je alles toch liever fysiek op papier hebben? Gebruik hetzelfde grote vel van je tekening en print alle inspiratiebeelden uit en plak ze op, gebruik ook oude tijdschriften en laat je creativiteit volledig losgaan.

 


4. Tuininrichting

Wanneer je in jouw tuinontwerp al je wensen hebt vertaald kan je gaan beginnen met de aanleg en de inrichting van de tuin. We beginnen met het saaiste onderdeel, de voorbereiding, het grondwerk, het opmeten en uitzetten van hulplijnen en daarna kan het echte werk beginnen. Als de grond geschikt is gemaakt kunnen de planten de grond in en starten met de bestrating. Als alles af is begint voor de vrouw het leukste onderdeel. De inrichting! Wacht altijd met het aanschaffen van potten en tuinmeubilair tot de plantenborders en bestrating ligt. Zo weet je namelijk precies wat je kwijt kan en wat niet! Die ene schommelbank die je gezien had kan namelijk best wel eens anders uitpakken in jouw nieuwe tuin en zo voorkom je eigenlijk dat je miskopen doet.

 


5. Koop slim!

Als je heel ongeduldig bent is dit geen goede tip, maar na de zomer doe jij echt de allerbeste koopjes. Wanneer ze in de lente starten met de aanleg van jullie tuin, kan je het beste de zomer nog even doorbrengen op de oude tuinset van je ouders, want de koopjesjacht begint echt na de zomer. Die ene toffe tuinset, pegola of hangstoel kan je namelijk nu wel eens scoren met 50% korting! En terwijl de vrouwen zich vaak bezig houden met de inrichting van de tuin, kan de man niet wachten tot er een stoere Weber BBQ komt te staan. Ook deze kan je, als je geluk hebt, wel eens voor een prikkie krijgen.

 


Nu we alle tips hebben gegeven voor tuinontwerp en –inrichting kan het uitzoeken van planten beginnen. Van siergras tot prachtige hortensia’s, bij Planttekoop.nl ben je aan het goede adres. Tussen de drukte van het tuinontwerp en de –inrichting door shop jij gemakkelijk online! En we bezorgen boven de €250 jouw bestelling ook nog eens kosteloos aan huis. Shop nu online!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »